tiistai 7. helmikuuta 2012

The Bishop's Arms

Eilen kävin ekan kerran kunnolla ulkona syömässä. Valikoitiin sopivaa ravintolaa kotona, ja vaihtoehtoja oli Balder, Ängen ja Bishop's Arms. Ängen sulki itsensä pois vaihtoehdoista, koska se ei ole maanantaisin auki. Käytiin sit katsomassa Balderia, ja olihan se tylsän näköinen. Ihan tavallinen ruokaravintola. Joudutaan varmaan sielläkin vielä käymään, mutta tällä kertaa ei houkutellut. Etsittiin sitten tuo Bishop's Arms ja sinnehän me jäätiin.

Aluksi ihmeteltiin vähän tilaamismeininkiä; pöytiintarjoilu oli mutta tarjoilu ei kuitenkaan ollut ihan normaalia. Käytiin hakemassa ruokalistat ja niissähän lukikin, että perinteiseen brittipubityyliin ruuat ja juomat tilataan tiskiltä. Selvä!

Brittipubissa olisi toki voinut juoda olutta, mutta koska ajattelin valita hieman vähähiilarisemman vaihtoehdon, tilasin lasin australialaista punaviiniä. Kuitin mukaan punaviini oli Shiraz-rypäleistä tehtyä Yellow Tailia ja se oli OIKEIN maistuvaa. Ruoaksi tilasin Bishop's Specialin, johon kuului Saftig entrecôte, marinerad och grillad. Med de klassiska tillbehören; bearnaisesås, färsk pommes frites, marinerade grönsaker och mixad sallad. Tilasin pihvin puoliraakana ja puoliraakana sen sain. Perunat jätin pois ja sain reilusti salaattia. Kastikkeessa oli jokin tosi jännä yrtti tai mauste ja se oli hirmuisen hyvää. Kaveri tilasi sipulipihvin mediumina ja tykkäsi siitä myös.

Illan päätteeksi tilasin vielä lasillisen italialaista Prosecco-kuohuviiniä. Paitsi etten tiedä valkoviineistä juuri mitään, en ole vielä ihan tietoinen siitä, millaisesta kuohuviinistä pidän eniten. Tämä oli joka tapauksessa ihan hyvää. Ekan kerran muuten todistin kuohuviinin kuplimisen, siis sehän kupli ihan loppuun saakka! Miten olenkaan onnistunut välttämään sen aiemmin?

Jos tykkää brittipubityylistä ja herkullisesta ruoasta, suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti